2

Aftrekmogelijkheden kosten bij (aankoop) bestaande woning  – vraag het mijnonlinebelastingadviseur

Als je eigenaar bent van een bestaande woning of een bestaande woning gaat kopen, dan komen er een aantal kosten bij kijken. Sommige van deze kosten zijn onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar, maar welke zijn dat? Wij geven je inzicht in de aftrekmogelijkheden van de kosten bij (de aankoop van) een bestaande eigen woning. Ook de hypotheekadviseur of notaris zal vaak aangeven welke kosten aftrekbaar zijn en of je die in je hypotheek kunt meenemen.

Oké ik begrijp het heel goed, wie maakt zich druk over zaken waarvan je niet weet dat je er recht op hebt?

1 Financier je deze kosten mee in verband met het oversluiten van de hypotheek, dan kun je de rente over (dit deel van) de lening niet aftrekken. De schuld in verband met de meegefinancierde kosten valt dan in box 3.

2 De aftrekbare kosten met betrekking tot de eigen woning zijn aftrekbaar tegen een tarief van ten hoogste 43,0%.

Denk wel dat er wel algemene raadgevingen zijn, maar dat die per persoon of per gezin verschillen. Wat goed is voor het ene gezin, kan totaal niet van toepassing zijn op een ander gezin. En eerlijk duurt het langst, fouten in belastingaangifte of te veel aangevraagde toeslagen worden vrijwel altijd weer rechtgezet met alle gevolgen van dien.


Veel succes met het invullen van de belastingaangifte. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken op mijnonlinebelastingadviseur.nl, dan kun je samen met een van onze consulenten de aangifte doen.

‘Wat is er prettiger dan zeker te weten dat de belastingaangifte goed is gedaan!’
> meer artikelen <