7

Uitbesteden belastingaangifte?  – vraag het mijnonlinebelastingadviseur

In een jaar met veel veranderingen, blijven sommige dingen gewoon hetzelfde. Neem de belastingaangifte. Ga je het zelf doen of besteed je het uit? Voor allebei valt wel iets te zeggen. We zetten de voor- en nadelen op een rij. Zo maak je gemakkelijker een slimme keuze voor straks.

‘Het is soms handig en verstandig om een belastingexpert in te schakelen. Bijvoorbeeld als je situatie dit jaar anders is dan normaal’

De Belastingdienst maakt het je makkelijk

Vaak kun je je belastingaangifte prima zelf doen. De meeste gegevens zijn van tevoren al ingevuld. Je hoeft ze dan alleen nog maar te controleren. Heb je alle papieren bij de hand? Dan is de aangifte zo gepiept. Om goed voorbereid te starten met je aangifte, hebben we voor jou een Checklist belastingaangifte gemaakt. Zo weet je precies wat je allemaal nodig hebt!

Bij grote veranderingen kan een adviseur handig zijn

Toch is het soms handig om een adviseur in te schakelen.Bijvoorbeeld als je situatie dit jaar anders is dan normaal. Een paar voorbeelden:

Wat betekent dit voor je belastingaangifte? Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Of geld mislopen. Een expert weet raad.

Met een belastingadviseur kun je tijd en geld besparen

Een belastingexpert kost je voor een jaar aangifte inkomstenbelasting zo tussen de €70 en €110, maar kan veel tijd én geld schelen. Je maakt nu een slimme keuze, om er later de (financiële) vruchten van te plukken. De expert vult samen met je de belastingaangifte in en dient deze - na overleg met je - in bij de Belastingdienst.

Ook kan een expert jouw voorlopige teruggaaf afhandelen. Hij of zij kent de wet- en regelgeving en weet precies op welke aftrekposten jij recht hebt. Aftrekposten waar jij het bestaan niet eens van weet en daarom ook niet aan hebt gedacht om er gebruik van te maken. Zo kan een goede belastingexpert zijn kosten dubbel en dwars terugverdienen.

Twijfel je? Vraag dan de expert van mijnonlinebelastingadviseur.nl om hulp!

Denk wel dat er wel algemene raadgevingen zijn, maar dat die per persoon of per gezin verschillen. Wat goed is voor het ene gezin, kan totaal niet van toepassing zijn op een ander gezin. En eerlijk duurt het langst, fouten in belastingaangifte of te veel aangevraagde toeslagen worden vrijwel altijd weer rechtgezet met alle gevolgen van dien.

Veel succes met het invullen van de belastingaangifte. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken op mijnonlinebelastingadviseur.nl, dan kun je samen met een van onze consulenten de aangifte doen.

‘Wat is er prettiger dan zeker te weten dat de belastingaangifte goed is gedaan!’
> meer artikelen <